Livsmedel

Lagringstid i Mylarpåse
med syreabsorbent

Lagringstid i
originalförpackning

Ris (vitt)

20-30 år

1-2 år

Ris (brunt)

5-7 år

6 månader - 1 år

Pasta

10-15 år

1-2 år

Bönor (torkade)

10-15 år

1-2 år

Havregryn

10-15 år

6-12 månader

Mjöl (vete)

10-15 år

6-12 månader

Socker

Obegränsat—Ingen syreabsorbent.
I Mylarpåse säkerställs torr förvaring)

Obegränsat (torr förvaring)

Linser (torkade)

10-15 år

1 år

Quinoa

8-10 år

6-12 månader

Korn (hela)

20-30 år

1-2 år

Salt

Obegränsat

Obegränsat

Pulvermjölk

15-20 år

6 månader - 1 år

Torkade grönsaker

10-20 år

1-2 år

Vete (hela korn)

20-30 år

1-2 år

Torkade frukter

10-15 år

6-12 månader

Kakao (pulver)

20+ år

1-2 år

Kaffe (malet)

10-15 år

6-12 månader

Te (torkade blad)

10-15 år

1-2 år

Nötter (osaltade)

5-7 år

6-12 månader

Sojabönor (torkade)

10-15 år

1-2 år

Kikärtor (torkade)

10-15 år

1-2 år

Torkat kött (jerky)

1-2 år

3-6 månader

Bulgur

10-15 år

6-12 månader

Couscous

10-15 år

6-12 månader

Majsmjöl

10-15 år

6 månader - 1 år

Potatismospulver

15-20 år

1 år

Sojaprotein (texturerat)

10-15 år

6-12 månader

Torkade örter och kryddor

5-10 år

1-2 år

Äggpulver

5-10 år

6 månader - 1 år

Chiafrön

5-7 år

2-3 år

Sammanfattning

Att förvara mat i Mylarpåsar med syreabsorbenter är ett enkelt och effektivt sätt att säkra sitt matförråd för krissituationer. Det ger både trygghet och en säkerhet i att maten håller sig fräsch och näringsrik under många år. Genom att förbereda på detta sätt kan du vara lugn i att du har mat till hands när du verkligen behöver den.

För mer information se avdelningen Kunskap på vår hemsida, www.mylar.se