Livsmedel |
Lagringstid i Mylarpåse |
Lagringstid i |
Ris (vitt) |
20-30 år |
1-2 år |
Ris (brunt) |
5-7 år |
6 månader - 1 år |
Pasta |
10-15 år |
1-2 år |
Bönor (torkade) |
10-15 år |
1-2 år |
Havregryn |
10-15 år |
6-12 månader |
Mjöl (vete) |
10-15 år |
6-12 månader |
Socker |
Obegränsat—Ingen syreabsorbent. |
Obegränsat (torr förvaring) |
Linser (torkade) |
10-15 år |
1 år |
Quinoa |
8-10 år |
6-12 månader |
Korn (hela) |
20-30 år |
1-2 år |
Salt |
Obegränsat |
Obegränsat |
Pulvermjölk |
15-20 år |
6 månader - 1 år |
Torkade grönsaker |
10-20 år |
1-2 år |
Vete (hela korn) |
20-30 år |
1-2 år |
Torkade frukter |
10-15 år |
6-12 månader |
Kakao (pulver) |
20+ år |
1-2 år |
Kaffe (malet) |
10-15 år |
6-12 månader |
Te (torkade blad) |
10-15 år |
1-2 år |
Nötter (osaltade) |
5-7 år |
6-12 månader |
Sojabönor (torkade) |
10-15 år |
1-2 år |
Kikärtor (torkade) |
10-15 år |
1-2 år |
Torkat kött (jerky) |
1-2 år |
3-6 månader |
Bulgur |
10-15 år |
6-12 månader |
Couscous |
10-15 år |
6-12 månader |
Majsmjöl |
10-15 år |
6 månader - 1 år |
Potatismospulver |
15-20 år |
1 år |
Sojaprotein (texturerat) |
10-15 år |
6-12 månader |
Torkade örter och kryddor |
5-10 år |
1-2 år |
Äggpulver |
5-10 år |
6 månader - 1 år |
Chiafrön |
5-7 år |
2-3 år |
Sammanfattning
Att förvara mat i Mylarpåsar med syreabsorbenter är ett enkelt och effektivt sätt att säkra sitt matförråd för krissituationer. Det ger både trygghet och en säkerhet i att maten håller sig fräsch och näringsrik under många år. Genom att förbereda på detta sätt kan du vara lugn i att du har mat till hands när du verkligen behöver den.
För mer information se avdelningen Kunskap på vår hemsida, www.mylar.se