Hur länge håller den mat jag packar i Mylarpåse med Syreabsorbent?

Alla tider baseras på förvaring i rumstemperatur, 21 grader.
En lägre temperatur kan dock förlänga tiderna nedan avsevärt. Varje 5,6 grader lägre temperatur dubbleras lagringstiden.

En produkt som klarar:
10 år i 21 grader kan alltså klara
20 år vid 15 grader
30 år vid 10 grader och
40 år vid 4 grader.

Denna information är hämtad från den Amerikanska myndigheten National Center for Home Food Preservations hemsida och publikationer.

Produkt

I original förpackning

I Mylarpåse med Syreabsorbent
(i rumstemperatur)

Mjöl 1 år 5 år
Pasta 1-2 år 8-10 år
Torrmjölk 1-2 år 15 år
Torkade grönsaker 8-10 år
Bönor

1-2 år

8-10 år
Säd ( hela korn) 10-12 år
Majs 3-4 år 10-12 år
Quinoa 1-2 år 8 år
Havregryn 1-2 år 8 år
Äggpulver 1-2 år 15 år
Oboy 1-2 år 15 år
Salt socker & honung Beroende på luftfuktighet för evigt
Ris (vitt) 1-2 år 8-10 år
Ris (brunt) 6 månader 1-2 år

 

Förutom att lagringstiden förlängs radikalt så dör även alla insekter, larver och ägg i den syrefria miljön. Det kan ta upp till 12 dagar och kräver en syrenivå på under 1%. Men med rätt antal syreabsorbenter kommer syrenivån vara ca 0,1%. Detta är något du endast uppnår med kombinationen Mylar och syreabsorbent. 


Mylar.se säljer Syreabsorbenter i storleken 300cc.
En sådan förbrukar syret i ca 1,2 l luft.

Dessa kan du beställa i 50 eller 100 pack här.