Alla tider baseras på förvaring i rumstemperatur, 21 grader.
En lägre temperatur kan dock förlänga tiderna nedan avsevärt. Varje 5,6 grader lägre temperatur dubbleras lagringstiden.
En produkt som klarar:
10 år i 21 grader kan alltså klara
20 år vid 15 grader
30 år vid 10 grader och
40 år vid 4 grader.
Denna information är hämtad från den Amerikanska myndigheten National Center for Home Food Preservations hemsida och publikationer.
|
Produkt |
I original förpackning |
I Mylarpåse med Syreabsorbent |
| Mjöl | 1 år | 5 år |
| Pasta | 1-2 år | 8-10 år |
| Torrmjölk | 1-2 år | 15 år |
| Torkade grönsaker | 8-10 år | |
| Bönor |
1-2 år |
8-10 år |
| Säd ( hela korn) | 10-12 år | |
| Majs | 3-4 år | 10-12 år |
| Quinoa | 1-2 år | 8 år |
| Havregryn | 1-2 år | 8 år |
| Äggpulver | 1-2 år | 15 år |
| Oboy | 1-2 år | 15 år |
| Salt socker & honung | Beroende på luftfuktighet | för evigt |
| Ris (vitt) | 1-2 år | 8-10 år |
| Ris (brunt) | 6 månader | 1-2 år |
Förutom att lagringstiden förlängs radikalt så dör även alla insekter, larver och ägg i den syrefria miljön. Det kan ta upp till 12 dagar och kräver en syrenivå på under 1%. Men med rätt antal syreabsorbenter kommer syrenivån vara ca 0,1%. Detta är något du endast uppnår med kombinationen Mylar och syreabsorbent.
Mylar.se säljer Syreabsorbenter i storleken 300cc.
En sådan förbrukar syret i ca 1,2 l luft.
Dessa kan du beställa i 50 eller 100 pack här.

