|
Livsmedel |
Lagringstid i Mylarpåse |
Lagringstid i |
|
Ris (vitt) |
20-30 år |
1-2 år |
|
Ris (brunt) |
5-7 år |
6 månader - 1 år |
|
Pasta |
10-15 år |
1-2 år |
|
Bönor (torkade) |
10-15 år |
1-2 år |
|
Havregryn |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Mjöl (vete) |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Socker |
Obegränsat—Ingen syreabsorbent. |
Obegränsat (torr förvaring) |
|
Linser (torkade) |
10-15 år |
1 år |
|
Quinoa |
8-10 år |
6-12 månader |
|
Korn (hela) |
20-30 år |
1-2 år |
|
Salt |
Obegränsat |
Obegränsat |
|
Pulvermjölk |
15-20 år |
6 månader - 1 år |
|
Torkade grönsaker |
10-20 år |
1-2 år |
|
Vete (hela korn) |
20-30 år |
1-2 år |
|
Torkade frukter |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Kakao (pulver) |
20+ år |
1-2 år |
|
Kaffe (malet) |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Te (torkade blad) |
10-15 år |
1-2 år |
|
Nötter (osaltade) |
5-7 år |
6-12 månader |
|
Sojabönor (torkade) |
10-15 år |
1-2 år |
|
Kikärtor (torkade) |
10-15 år |
1-2 år |
|
Torkat kött (jerky) |
1-2 år |
3-6 månader |
|
Bulgur |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Couscous |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Majsmjöl |
10-15 år |
6 månader - 1 år |
|
Potatismospulver |
15-20 år |
1 år |
|
Sojaprotein (texturerat) |
10-15 år |
6-12 månader |
|
Torkade örter och kryddor |
5-10 år |
1-2 år |
|
Äggpulver |
5-10 år |
6 månader - 1 år |
|
Chiafrön |
5-7 år |
2-3 år |
Sammanfattning
Att förvara mat i Mylarpåsar med syreabsorbenter är ett enkelt och effektivt sätt att säkra sitt matförråd för krissituationer. Det ger både trygghet och en säkerhet i att maten håller sig fräsch och näringsrik under många år. Genom att förbereda på detta sätt kan du vara lugn i att du har mat till hands när du verkligen behöver den.
För mer information se avdelningen Kunskap på vår hemsida, www.mylar.se

